Sunday, January 10, 2010

RESEPI PUDING CRAKER

Bahan bahannya:
7 biji telur
15 keping biskut craker
1 tin susu cair
1 tin air biasa
1 cawan gula
1 sudu kecil esen vanilla
aluminium foil (untuk tutup loyang)

Cara caranya:
Ambil 3 sudu gula panaskan didalam loyang menggunakan api yang kecil (jdkan karamel)
ketepikan.
Putar telur dgn gula hingga kembang,masukkan susu cair diikuti dgn air,esen vanilla.
Masukkan biskut yang telah dikisar halus,kacau rata.
Masukkan kedlm loyang tadi.tutup dgn aluminium foil untuk mengelakkan wap menitis.
kukus 20 minit
Apabila sejuk bolehlah di tuangkan keatas pinggan.
Lebih sedap sekiranya disejukkan didalam peti ais sebelum dihidang.

Cubalah yek.....mama tak sempat nak letak pic sebab dh habis.

1 comment: