Wednesday, October 27, 2010

MAMA KEMBALI DISINI.......

Sudah lama mama tidak menulis disini,dh bersawang semua.Insyaallah...sekarang mama telah mendapat kekuatan untuk kembali spt dulu.Mama sedar mama tidak bleh terus menyepi dr dunia luar...mama harus redha bahawa apa yg ada didunia ini adalah di pinjam oleh ALLAH.Sampai waktu nya dia akan mengambilnya kembali,justru kita harus menghargai apa yg ada didepan mata sekarang.
Bukan mama berputusasa tp kesedihan yg dtg menimpa membuat mama patah semangat....mama jd tambah murung bila mengetahui ayah ingin kahwin lagi.Kubur arwah ibu masih merah tp ayah asyik bergaya....mabuk bercinta....Mama tak sangka dlm tempoh tak sampai satu tahun ayah begitu mudah melupakan ibu...mama memahami ayah kesunyian.......tp kenapa terlalu cepat ayah mendapat pengganti ibu.....
Terusterang tiada perasaan marah atau dendam,cuma mama tidak dapat menerima kehadirannya sebagai pengganti ibu dlm hidup mama...tapi ayah seolah2 memaksa kami untuk menerima kehadiran iteri baru ayah.
AYAH......maafkan shima...kahwinlah kami tidak marah,tapi ayah jgn tersinggung kerana kami tidak dapat menerima perempuan itu sebagai pengganti ibu kami.Takkan mungkin akan ada perempuan lain yg dapat mengambil tempat ibu dihati kami....sampai bila bila.......
Semoga hidup ayah tidak sunyi lagi....maafkan lah kami.......................dan redhakan lh kehidupan kami dunia dan akhirat.

No comments:

Post a Comment